Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dineren in gorinchem: culinaire hoogtepunten in een historische setting

Gorinchem, een charmant stadje aan de rivier de merwede, biedt tal van eetgelegenheden die perfect zijn voor een heerlijk diner. Of je nu op zoek bent naar een romantisch etentje voor twee, een gezellige maaltijd met vrienden, of een culinaire ontdekkingstocht, in gorinchem vind je het allemaal. In dit artikel nemen we je mee langs de beste restaurants waar je kunt genieten van een voortreffelijk diner.

1. Restaurant merwezicht

Restaurant merwezicht is een van de meest geliefde eetgelegenheden in Gorinchem. Met een prachtig uitzicht over de rivier is dit restaurant de ideale plek voor een romantisch diner. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van verse vis tot malse steaks. Probeer zeker hun specialiteit, de huisgerookte zalm. De uitstekende wijnkaart maakt de ervaring compleet.

Adres: Kriekenmarkt 1, 4201 BH Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 12:00 – 22:00 uur

2. La caponnière

Gelegen in een historisch fort aan de stadswallen van Gorinchem, biedt La Caponnière een unieke eetervaring. Hier kun je genieten van de Franse keuken in een sfeervolle setting. Het menu wisselt regelmatig en richt zich op seizoensgebonden ingrediënten. Van een klassieke boeuf bourguignon tot een heerlijke crème brûlée, elk gerecht wordt met zorg bereid.

Adres: Dalemwal 19, 4201 BS Gorinchem

Openingstijden: Woensdag – Zondag 17:00 – 22:00 uur, Maandag – Dinsdag gesloten

3. Mykonos

Voor een mediterrane avond uit is restaurant mykonos een uitstekende keuze. Dit griekse restaurant aan de grote markt staat bekend om zijn warme gastvrijheid en authentieke gerechten. Van sappige souvlaki tot traditionele moussaka, de smaken brengen je direct naar griekenland. De ruime keuze aan mezedes (griekse tapas) is ideaal om te delen.

Adres: Grote Markt 22, 4201 EB Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 12:00 – 22:00 uur

4. Solo vino

Solo Vino is dé plek voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Dit sfeervolle restaurant biedt een uitgebreid menu met klassiekers zoals vers gemaakte pasta’s, houtovenpizza’s en tiramisu. De chefs werken uitsluitend met verse en authentieke ingrediënten, wat zorgt voor rijke en pure smaken. Vergeet niet hun uitgebreide selectie Italiaanse wijnen te bekijken.

Adres: Gasthuisstraat 31, 4201 AR Gorinchem

Openingstijden: Dinsdag – Zondag 17:00 – 22:00 uur, Maandag gesloten

5. Metropole

Metropole is een modern restaurant dat bekend staat om zijn fusion keuken, waarbij Oosterse en Westerse smaken op creatieve wijze worden gecombineerd. Het stijlvolle interieur en de vriendelijke bediening maken het een populaire plek voor zowel locals als bezoekers. Het menu biedt een scala aan verrassende gerechten zoals sushi, poké bowls en gegrilde ribeye.

Adres: Langendijk 60, 4201 CJ Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 17:00 – 23:00 uur

6. De hoofdwacht

Dit elegante restaurant is gevestigd in een monumentaal pand aan de Grote Markt. De Hoofdwacht biedt een verfijnde culinaire ervaring met een Frans-Nederlandse keuken. Het seizoensgebonden menu wordt samengesteld door de chef-kok en biedt gerechten zoals gebakken coquilles, eendenborst en chocolademousse. De uitgebreide wijnkaart en het stijlvolle interieur maken het de perfecte plek voor een bijzondere avond uit.

Adres: Grote Markt 15, 4201 EB Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zaterdag 18:00 – 22:00 uur, Zondag gesloten

7. ’t oude stadthuys

Voor een intiem diner in een historische setting is ’t Oude Stadthuys een uitstekende keuze. Dit sfeervolle restaurant biedt een menu met lokale en seizoensgebonden gerechten. Van een rijkgevulde vissoep tot een sappige lamsbout, elk gerecht wordt met liefde bereid. De warme ambiance en het vriendelijke personeel zorgen voor een onvergetelijke avond.

Adres: Groenmarkt 28, 4201 EE Gorinchem

Openingstijden: Dinsdag – Zaterdag 18:00 – 22:00 uur, Zondag – Maandag gesloten

8. Bistro piccolo

Bistro piccolo is een knus restaurant met een intieme sfeer, ideaal voor een rustig diner. Het menu biedt een mix van internationale gerechten, met een focus op verse en lokale ingrediënten. Probeer hun gegrilde zeebaars of de risotto met paddenstoelen. Het vriendelijke personeel en de huiselijke sfeer maken deze bistro een favoriete plek onder de locals.

Adres: Korenbrugstraat 37, 4201 HA Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 17:00 – 21:30 uur

Tips voor een perfect diner in gorinchem

  • Reserveren aanbevolen: Vooral in het weekend kunnen populaire restaurants snel vol zitten. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert om teleurstelling te voorkomen.
  • Probeer lokale specialiteiten: Veel restaurants werken met verse, lokale ingrediënten en bieden seizoensgebonden specials aan.
  • Geniet van de omgeving: Neem de tijd om te genieten van de historische charme van Gorinchem. Veel restaurants bevinden zich in prachtige oude gebouwen met een rijke geschiedenis.
  • Vraag om advies: Het vriendelijke personeel helpt je graag bij het kiezen van gerechten en wijnen die het best bij jouw smaak passen.

Gorinchem biedt een breed scala aan culinaire opties die variëren van informele bistro’s tot chique restaurants. Elk met zijn eigen unieke sfeer en heerlijke gerechten. Dus plan je volgende diner in gorinchem en ontdek de culinaire hoogstandjes die deze prachtige stad te bieden heeft.

Verwante Artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

Ziekenhuis in Gorinchem

Het ziekenhuis van gorinchem: zorg dichtbij huis

Gezondheidszorg is een cruciaal onderdeel van onze samenleving, en toegang tot goede zorg kan een wereld van verschil maken. In het hart van Nederland, in de historische stad Gorinchem, bevindt