Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in gorinchem: ontdek de beste plekken voor een smakelijke middagpauze

Gorinchem, gelegen aan de rivier de merwede, is niet alleen een historisch juweeltje, maar ook een stad vol culinaire verrassingen. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide lunch, gorinchem heeft voor elk wat wils. In dit artikel ontdek je de beste lunchplekken waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en een ontspannen sfeer.

1. Bistro le bon apart

Bistro le bon apart is een elegante eetgelegenheid met een frans tintje. Deze bistro biedt een gevarieerd menu met zowel klassieke als moderne gerechten. Van een smakelijke quiche lorraine tot een verfijnde salade niçoise, elke maaltijd wordt met zorg bereid. De charmante ambiance maakt deze plek perfect voor een gezellige lunch.

Adres: Vissersdijk 30, 4201 ZD Gorinchem

Openingstijden: Dinsdag – Zondag 12:00 – 22:00 uur, Maandag gesloten

2. Brasserie buena vista

Met uitzicht op de historische haven van gorinchem, biedt brasserie buena vista een onvergetelijke lunchervaring. Het terras aan het water is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht. Op het menu staan diverse gerechten zoals een clubsandwich, caesar salad en seizoensgebonden soepen. Vergeet niet hun huisgemaakte iced tea te proberen!

Adres: Buiten de Waterpoort 2, 4201 CS Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 11:00 – 22:00 uur

3. Espressobar hugo

Voor een informele en gezellige lunch is espressobar hugo de perfecte keuze. Bekend om zijn uitstekende koffie en lekkere broodjes, biedt deze espressobar een relaxte sfeer midden in het centrum van gorinchem. Probeer een van hun vers gemaakte panini’s of ga voor een gezonde smoothie bowl. Hugo staat ook bekend om zijn heerlijke gebak, ideaal voor bij de koffie.

Adres: Gasthuisstraat 34, 4201 AR Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Vrijdag 08:00 – 18:00 uur, Zaterdag – Zondag 09:00 – 17:00 uur

4. Restaurant mykonos

Voor liefhebbers van de griekse keuken is restaurant mykonos een absolute aanrader. Gelegen aan de grote markt, biedt dit restaurant een breed scala aan mediterrane gerechten. Van een klassieke griekse salade tot een heerlijke moussaka, de smaken brengen je direct naar de zonnige kusten van griekenland. Vergeet niet om hun tzatziki en pita brood te proberen.

Adres: Grote Markt 22, 4201 EB Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 12:00 – 22:00 uur

5. Lunchroom ’t oude stadthuys

Dit sfeervolle lunchcafé, gevestigd in een historisch pand, is een populaire plek onder locals. ’t oude stadthuys biedt een knusse ambiance en een uitgebreid menu met sandwiches, salades en soepen. Een aanrader is de broodje carpaccio met truffelmayonaise. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch terwijl je geniet van de geschiedenis die de muren ademen.

Adres: Groenmarkt 28, 4201 EE Gorinchem

Openingstijden: Dinsdag – Zaterdag 10:00 – 17:00 uur, Zondag – Maandag gesloten

6. De gasterij

De gasterij is een uniek eetcafé dat bekend staat om zijn gezellige en ontspannen sfeer. Hier kun je terecht voor een breed scala aan lunchgerechten, van uitgebreide broodjes tot warme maaltijden. Bovendien bieden ze regelmatig wisselende dagspecials, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. De ruime keuze aan speciaalbieren maakt deze plek ook ideaal voor een borrel na de lunch.

Adres: Kortendijk 67, 4201 KG Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 11:00 – 23:00 uur

7. De smidse

Als je op zoek bent naar een plek met een authentieke sfeer, dan is de smidse de juiste keuze. Dit café-restaurant ligt in een prachtig gerestaureerde smederij en biedt een unieke setting voor een heerlijke lunch. Op het menu staan diverse klassieke en moderne gerechten, waaronder luxe tosti’s en rijkgevulde salades. De combinatie van de historische ambiance en het lekkere eten maakt een bezoek aan de smidse een bijzondere ervaring.

Adres: Arkelstraat 44, 4201 KC Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 10:00 – 22:00 uur

Tips voor een perfecte lunch in gorinchem

  • Reserveren aanbevolen: Vooral in het weekend kunnen populaire lunchplekken snel vol raken.
  • Verken de omgeving: Veel lunchplekjes liggen in de buurt van historische bezienswaardigheden, dus neem na de lunch de tijd om de stad te verkennen.
  • Seizoensgebonden gerechten: Vraag naar de dagspecials en seizoensgebonden gerechten voor de meest verse en smaakvolle opties.
  • Terrasplekken: Voor een extra gezellige ervaring, kies een plek op een terras met uitzicht over de historische straten of het water.

Gorinchem biedt een breed scala aan lunchmogelijkheden die variëren van informele cafés tot chique restaurants, perfect voor elke gelegenheid en smaak. De gezellige cafés zijn ideaal voor een snelle en smakelijke hap, met heerlijke sandwiches en verse salades, terwijl de chique restaurants een meer verfijnde ervaring bieden met gastronomische gerechten en een uitgebreide wijnkaart. Elk etablissement heeft zijn eigen unieke charme en culinaire hoogstandjes, waardoor je elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken tijdens je lunchpauze in deze prachtige stad.

Verwante Artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

Ziekenhuis in Gorinchem

Het ziekenhuis van gorinchem: zorg dichtbij huis

Gezondheidszorg is een cruciaal onderdeel van onze samenleving, en toegang tot goede zorg kan een wereld van verschil maken. In het hart van Nederland, in de historische stad Gorinchem, bevindt