Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in gorinchem: de beste plekken voor een heerlijk begin van de dag

Gorinchem, een schilderachtig stadje aan de rivier de merwede, biedt tal van charmante plekjes waar je kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Of je nu een vroege vogel bent die graag de dag begint met een stevige maaltijd, of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te ontspannen met een kop koffie en een croissant, gorinchem heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee langs enkele van de beste ontbijtplekken in deze historische stad.

1. Grand café ’t gelagh

Gelegen in het hart van gorinchem, biedt grand café ’t gelagh een sfeervolle ambiance voor een perfect begin van de dag. Het café staat bekend om zijn uitgebreide ontbijtmenu, variërend van verse broodjes en croissants tot gezonde smoothie bowls. Probeer zeker hun huisgemaakte granola met vers fruit en yoghurt. Voor koffieliefhebbers is er een ruime keuze aan speciaal gebrande koffiebonen.

Adres: Grote Markt 32, 4201 EB Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zaterdag 08:00 – 18:00 uur, Zondag 09:00 – 17:00 uur

2. Buiten de waterpoort

Een andere favoriet onder de locals is buiten de waterpoort, een gezellige plek aan de rand van de stad met prachtig uitzicht over de rivier. Hier kun je genieten van een rustig ontbijt terwijl je de boten voorbij ziet varen. Het menu biedt een scala aan opties, waaronder vers gebakken broodjes, biologische eieren en vers geperste sappen. Vergeet niet om hun fameuze pannenkoeken te proberen!

Adres: Buiten de Waterpoort 8, 4201 CS Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 09:00 – 17:00 uur

3. Koffie & zo

Koffie & zo is een hippe koffiebar in het centrum van Gorinchem, bekend om zijn relaxte sfeer en uitstekende koffie. Ze serveren een breed scala aan ontbijtopties, van klassieke Franse croissants tot eigentijdse avocado-toast. Hun barista’s zijn ware kunstenaars in het maken van latte art, wat een Instagram-waardig kopje koffie oplevert. Bovendien zijn er veel veganistische en glutenvrije opties beschikbaar.

Adres: Gasthuisstraat 34, 4201 AR Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Vrijdag 07:30 – 18:00 uur, Zaterdag – Zondag 08:30 – 17:00 uur

4. Restaurant merwezicht

Voor een luxe ontbijt met uitzicht op de rivier, is Restaurant Merwezicht de perfecte plek. Dit restaurant, dat zich bevindt op een prachtige locatie aan het water, biedt een uitgebreid ontbijtbuffet met allerlei lekkernijen, zoals gerookte zalm, verse vruchtensappen en versgebakken brood. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je niets tekort komt.

Adres: Kriekenmarkt 1, 4201 BH Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 08:00 – 11:00 uur (ontbijtservice)

5. Bakkertje bol

Als je op zoek bent naar een authentieke bakkerij-ervaring, dan is Bakkertje Bol een must-visit. Deze ambachtelijke bakkerij staat bekend om zijn heerlijke broodjes en patisserie. Begin je dag met een vers gebakken croissant of een traditioneel Nederlands ontbijt met kaas en vleeswaren. Daarnaast bieden ze ook een selectie van zoete lekkernijen zoals appelflappen en tompoezen.

Adres: Westwagenstraat 59, 4201 HB Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zaterdag 07:00 – 18:00 uur, Zondag gesloten

6. De etage

De Etage is een knus café met een huiselijke sfeer, ideaal voor een ontspannen ontbijt. Het menu is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils, van klassieke ontbijtgerechten tot moderne gerechten zoals chia pudding en acai bowls. De Etage is ook bekend om zijn heerlijke huisgemaakte taarten en gebakjes, perfect om je ontbijt mee af te sluiten.

Adres: Kortendijk 67, 4201 KJ Gorinchem

Openingstijden: Maandag – Zondag 08:00 – 18:00 uur

Ontbijten met een historisch tintje

Gorinchem, met zijn rijke geschiedenis en pittoreske straatjes, is de ideale plek om te genieten van een goed ontbijt. Veel van de genoemde locaties bevinden zich in historische panden, wat bijdraagt aan de unieke ervaring. Of je nu kiest voor een eenvoudig kopje koffie met een croissant of een uitgebreid ontbijtbuffet, de charme van Gorinchem maakt elke maaltijd bijzonder.

Tips voor een perfect ontbijt

  • Wees op tijd: Vooral in het weekend kunnen populaire ontbijtplekjes snel vol raken.
  • Probeer iets nieuws: Veel cafés en restaurants bieden unieke lokale specialiteiten aan.
  • Geniet van het uitzicht: Kies een plekje aan het raam of op het terras om optimaal te genieten van de omgeving.
  • Vraag naar seizoensproducten: Veel plekken werken met verse, lokale ingrediënten die per seizoen wisselen.

Gorinchem heeft zonder twijfel een geweldige ontbijtscene die wacht om ontdekt te worden. Dus, trek eropuit en geniet van al het lekkers dat deze charmante stad te bieden heeft!

Verwante Artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

Ziekenhuis in Gorinchem

Het ziekenhuis van gorinchem: zorg dichtbij huis

Gezondheidszorg is een cruciaal onderdeel van onze samenleving, en toegang tot goede zorg kan een wereld van verschil maken. In het hart van Nederland, in de historische stad Gorinchem, bevindt